Jakých chyb se dopouštíme při přípravě ryb?

Milujete ryby? Pak si na ně pravděpodobně chodíte do restaurací, protože si je doma neumíte připravit tak dobře, jako vám je až pod nos přinesou v dobrém podniku. Důvodem toho, že si na pokrmy s rybami chodíme do restaurací, je především to, že při přípravě ryb doma děláme hromadu chyb, které nám znechutí rybu a kvůli kterým není pokrm tak dobrý, jakým by mohl být.  

Není to jenom o kaprovi na Vánoce, rybu si připravujeme po celý rok. Připravujeme si různé druhy ryb, například patří k oblíbeným rybám losos. Ostatně i při přípravě lososa děláme několik zásadních chyb, které nás jen dovedou k názoru, že si na rybu budeme chodit raději do restaurace. 

Rybu rozmrazujeme při pokojové teplotě 

Velkou chybou, které se dopouštíme, je to, že rybu rozmrazujeme při pokojové teplotě. Podle nejlepších šéfkuchařů je ideální rybu připravovat začerstva, ale pokud ji nemáte čerstvou k dispozici, je třeba použít to, co máte v mrazáku. Při rozmrazování ryby je třeba být opatrným. Je nutné hlavně rozmrazovat rybu v lednici. Při pokojové teplotě i při rozmrazování v mikrovlnné troubě totiž utvoříte v rybě prostředí pro množení se bakterií.  

Odstraňujeme kůži 

Zejména při přípravě lososa většina lidí odstraňuje kůži, ale to je obrovská chyba, které se dopouštíme. Kůži bychom neměli sundávat až do doby, dokud není ryba hotová. Pokud má ryba kůži, drží lépe pohromadě, navíc mnohem lépe chutná. Při smažení ryby se uvolňují z ryby chutě, kůže je však v sobě dokáže zachovat.  

Solíte předem  

Jak si chystáte rybu? Mnozí lidé dělají to, že si rybu solí předem, jenže to je jedna velká chyba. Chuť ryby je sama o sobě velice dobrá, proto maso nesolte dopředu. Dalším důvodem, proč rybu nesolit dopředu, je to, že nasákne mnoho tekutin a není nakonec tak dobře připravená, jak ji připravují v nejlepších restauracích. 

Napsat komentář